FAQ

När kommer jag att få min spårningsinformation?
När din beställning har skickats kommer ett spårningsnummer att genereras. Dessa uppgifter kommer att skickas till dig när din beställning har skickats. För att spåra din beställning, klicka på länken i e-postmeddelandet för att visa den.
Om du inte får din spårningsinformation inom 24 timmar efter det att beställningen har skickats, var god kontakta oss via e-post eller direktchatt.

Hur mycket kostar det?
Vi erbjuder 100% fri fraktservice.

Vilken av dessa betalningsmetoder accepterar du?
Vi accepterar följande betalningsmetoder: PayPal, Kreditkort (Visa, Master Card) och Western Union.

När kommer min beställning att skickas?
När vi mottar betalningen skickar vi den inom 2 arbetsdagar och meddelar dig via e-post.

Jag beställde just den felaktiga produkten! vad ska jag göra?
Oroa dig inte, vi kan verkligen hjälpa dig! Detta är vad du behöver göra;
Välj rätt produkt och betala den. När du har lagt en ny order kan vi återbetala den första beställningen i sin helhet, du behöver bara skicka ett mail till goodfodral@hotmail.com och en av våra vänliga lagmedlemmar kommer att lösa detta problem för dig.

Vad händer om jag redan har fått varorna men vill avbryta min beställning?
Om din beställning har levererats måste du returnera varorna till oss. När vi har fått din returvara på vårt lager, återbetalas återbetalning till dig.

Det finns ett problem med mina varor. Vad ska jag göra?
Om det finns ett problem med dina varor, hjälper vi dig gärna.
Om det händer, vänligen maila ditt supportteam med dina beställningsuppgifter och eventuella uppgifter om ditt problem till goodfodral@hotmail.com.
En av våra vänliga kundtjänstemän kontaktar dig via e-post inom en arbetsdag efter din förfrågan.

Kan jag ändra min leveransadress?
För att ändra din leveransadress, logga bara in på ditt konto för att ändra din beställningsinformation och leveransadress.

Min leveransadress felaktigt hur man gör?
När din beställning har skickats, skicka oss ett mail omedelbart för att göra några korrigeringar till din adress. Korrigeringsförfrågningar efter 24 timmar kommer inte att övervägas och kan resultera i olevererade paket. Även om vi undersöker alla beställningar mycket noggrant före leverans kan vi inte vara ansvariga för felaktiga uppgifter som adresser. Var god kontrollera din beställning innan du skickar din beställning.

Vad är din återbetalningspolicy?
Vi tillhandahåller 100% Nöjdhetsgaranti inom 30 dagar efter det att vi mottog ditt föremål - Det innebär att om du är missnöjd med din beställning av någon anledning inom 30 dagar efter att ha mottagit varan, kommer vi att återbetala din betalning. Vi vill erbjuda en riskfri shoppingupplevelse.
Om din beställning inte kommer fram till den planerade tiden (tack vare paketförlust etc.), var god kontakta oss och vi kommer att återbetala eller skicka tillbaka beställningen.
Återbetalningar och avkastning kommer inte att behandlas efter 30 dagar.
tack för ditt samarbete.